< home

JUUL4U organiseerde lobbybijeenkomst voor aanleg N23

De N23 is de gewenste verkeersverbinding tussen Alkmaar en Zwolle. Een van de snelst groeiende regio's van Nederland. Vooruitlopend op de besluitvorming over de rijksbijdrage voor de aanleg van de N23 organiseerde JUUL4U op vrijdag 14 november 2008 voor de betreffende provincies een bijeenkomst in het Aviodrome in Lelystad.

Door de regionale partijen in Noord-Holland, Flevoland en Overijssel is inmiddels ruim 250 miljoen euro bij elkaar gebracht; bijna de helft van de totale kosten. Voor aanvullende financiering is in april een aanvraag gedaan bij het Rijk, in november vond hierover behandeling plaats in de Tweede Kamer. Tijdens de boeiende en gevarieerde bijeenkomst werd duidelijk waarom de N23 van essentieel belang is voor de verkeerskundige ontlasting van de Randstad.

Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) stond centraal in de discussie over de wens en de noodzaak van investeringen in de schil van de Randstad. Kopstukken als Ton Venhoeven, atelier Rijksbouwmeester, en Miranda Reitsma, provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit, gaven hun visie op de economische ontwikkelingen en ruimtelijke kwaliteit in de N23-regio. Ook werd een aantal kenmerkende ruimtelijke activiteiten uit de regio belicht.
JUUL4U zorgde ervoor dat het programma en de bijeenkomst in alle opzichte soepel verliep.


Klik op de foto's voor een vergroting (totaal 8 foto's).

video Bekijk nu ook video van dit evenement!